Service

Knippen of snijden?
Je kapper kiest vaak zelf. Toch verschillen beide technieken. Wordt je haar geknipt? Dan lijkt het of het zwaarder valt. Met een schaar knipt je kapper je haar namelijk alleen recht af. Hij of zij pakt een passé (laagje) haar op en knipt het haar boven of onder zijn vingers af. Dan wordt het bot afgeknipt. Er zijn ook technieken waarbij je haar als het ware wordt ingeknipt. Dit zijn professionele kniptechnieken, waardoor je haar soepeler valt.

Kiest je kapper echter voor snijden met een mes, dan ontstaat er een vloeiender verloop in je kapsel. Je kapper snijdt de punten van je haar namelijk iets dunner. Net zoals bij knippen kan je kapper hierbij het haar in dunne passés oppakken en het boven of onder zijn vingers in een vloeiende beweging afsnijden.

Je baseert de keus op een aantal zaken: jouw gewenste eindresultaat, je haardikte en je haargroei. Het is zelfs mogelijk om een combinatie toe te passen van snijden en knippen in één kapsel.

Nat Scheren
Nat scheren kost vaak veel tijd en moeite. Gelukkig bieden nog enkele kappers het natscheren als extra service aan. Wie eenmaal de voordelen van een professionele natscheerbehandeling bij de kapper heeft leren kennen, keert vaak regelmatig terug.Vele kappers moeten toch "nee" verkopen als ze ernaar gevraagd worden. Het natscheren is een specialisatie en vergt veel kennis en ervaring. Het is ook niet zonder reden, dat bijvoorbeeld Turkse kappers hun leerlingen het nat scheren laten oefenen op een luchtballon. Na het scheren wordt uw huid verzorgd met een verzorgingsproduct.